Forever is only the beginning - Part 6


Ever


A napok lassan vánszorogtak egymás után. Joseph még mindig nem jelentkezett. Pedig minden egyes nappal egyre jobban vártam akár a hívását, vagy bármiféle jelet tőle. Aggódtam, nagyon aggódtam érte. Elegendő lett volna egy aprócska jel, hír. Azonban semmi sem érkezett. Nem volt semmihez sem erőm, kedvem sem, s mióta Joseph elment még magányosabbnak éreztem magam, mint valaha. Az ablak előtt ücsörögtem, és csak merengetem a semmibe.
Csend volt az egész házban. Tulajdonképpen minden a már megismert szokás szerint zajlott le. Carlise már korán reggel a kórházban kezdett, nem sokkal később Esme az árvaházba vitte el a ruhákat és a töménytelen mennyiségű ételt, süteményeket, amit az előző nap fáradságos munkával készítette el. A többiek pedig suliba mentek. Szinte percre pontosan ugyanez az eseménysor zajlott le minden egyes nap. Már teljesen természetes volt, hogy Edward türelmetlenül dudált a testvéreinek, hogy igyekezzenek.
A napok teltek el, de vele valahogy egyedül vele nem találtam meg a közös hangot. Néhány, a legszükségesebb szón kívül más nem hangzott el kettőn között. A legkülönösebb az volt az egészben, hogy még csak esélyt sem adott nekem. Elkerült, nagy ívben, így még csak nem is tudtam kezdeményezni. Ezzel szemben ott volt Alice, akivel az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon voltunk. Minden reggel direkt húzta az időt, mivel indulás előtt még bejött hozzám, s egy csomó ruhát, könyvet hozott át nekem. A könyveit örömmel fogadtam el, hiszen annyi érdekes és hasznos dolgot tudhattam meg belőlük. Tanulhattam, mert igazság szerint másra nem voltam alkalmas. Csodaszép tájat is csak a hatalmas üvegeken keresztül figyeltem, hiszen harmat gyenge volt megint. Elhagytam magam. Tulajdonképpen az egész napom a szőnyegre kuporodva töltöttem. Olvastam, tanultam, mert addig sem a jelenben kellett vesztegelnem. A kedvenceim az utazással kapcsolatos könyvek voltak. A ruhákat már kevésbé tudtam ennyire könnyen fogadni, mivel mindig bennem volt az az érzés, hogy egyáltalán nem érdemeltem meg őket.
Egy újabb reggeli rituálén voltunk túl, s ott maradtam egyedül abban a hatalmas házban. Meglepően bátornak tartottam Cullenéket, hiszen befogadtak és egyedül mertek hagyni az otthonukban. Igazság szerint semmiféle veszélyt sem jelenthettem számukra. Többnyire a szobából sem szívesen tettem ki a lábam, főleg mióta Joseph elment. Ma is az ablak elé kuporodtam, a térdeimet ölelve merengtem.
Bár a mai reggel különleges volt, hiszen míg a távozó Cullen testvéreket figyeltem, ahogy vidáman sétáltak a párjaik mellett. Egy kissé irigykedve néztem rájuk, aztán a tekintetem továbbsiklott a marcona alakra. Kifejezetten vonzotta a szemem Edwardon. Csakhogy valami megmagyarázhatatlan és különös véletlen folytán felemelte a fejét, és találkozott a tekintetünk. Azok az igazán kifejező arany szemektől egy pillanat alatt képes lettem volna elolvadni. A váratlan szemkontaktustól még levegőt is elfelejtettem venni. Megigézett, hiszen még soha nem nézett a szemembe. Nem volt az egész több mint egy-két másodperc, de mikor elszakította tőlem a tekintetét, fájdalmat okozott. Szabályszerűen hiányzott, pedig szerettem volna még egy kicsit élvezni, mert most először éreztem őszinte pillanatot kettőnk között. Edward morgott valamit, aztán bepattant a kocsiba. Őt már nem láthattam, de míg lehetett, addig követtem a távolodó autót.
Majd a tekintetem messzire tévedt, újra belefeledkezve az erdő rengetegébe. Valami furcsa érzés kerített hatalmába. Nem bírtam magammal, annyira hívogatott a természet. Ki kellett mennem, ki kellett szabadulnom, mert már nem bírtam tovább a csendet, a házat, a magányt. Szabad akartam lenni. Egyszerűen a láthatatlan erő vonzott, húzott kifele. Északon ilyenkor kimentem a tengerpartra és már minden rendben volt. Hiányzott minden. Hiányzott a ház, az üvegház és a fatörzsem. Talán a legeslegjobban a fatörzsem.
Hirtelen ötlettől vezérelve döntöttem. Előkerestem a régi, kissé megkopott, de annál vastagabb pulóverem és a félretett bakancsom. Felöltöztem és lesétáltam a földszintre. A fogasról leemeltem a kabátom, aztán kiléptem a szabadba. Mélyet szippantottam a friss levegőből, mely először fájdalmasan hasított a tüdőmbe. Azonban pár szippantás után hozzászoktam a kissé nyirkos, de annál frissebb levegőhöz. Az erdő, a moha és a föld illata keveredett a korábban lehullott esővel. Páratlan és lenyűgöző volt. Bár jelen pillanatban a sós víz illatát sokkal jobban szerettem volna érezni. Hiányzott a víz, így be kellett azzal érnem azzal, ami van. Esme által mesélt tóval.
Összeszedtem minden erőm, s bukdácsolva haladtam előre, mert számomra nem volt egy könnyű terep. A levelek csúszósak voltak az esőtől, itt-ott összegyűlt víztől sárfoltok alakultak ki, amelyek besüllyedtek alattam. Egy-két nagyobb fa is kidőlt az ösvény mellett, még szerencse volt, hogy nem közvetlenül az ösvényre dőltek, mert akkor esélytelen lett volna a továbbjutásom. Kétszer voltam kénytelen megállni, és kényszer szünetet beiktatnom, de aztán túlságosan hajtott a kíváncsiság és vágy, hogy megtaláljam a tavat.
Belül ujjongtam, ahogy megtaláltam a keresett helyet. Varázslatosan csillogtam a be-be kukucskáló napfénytől a vízcseppek. A nap halvány fényétől minden aranyban pompázott, akárcsak egy mesebeli hely. Kicsit összébb húztam magamon a kabátom. Nem a legjobb ötletnek bizonyult, de más választásom nem volt, így néhány nagyobb követ szemeltem ki ülőhelyemnek. Összehúztam magam, nem akartam, mégis kicsordultak a könnyeim. Dacosan töröltem le őket, nem akartam magam sajnáltatni. A könnyekből is már jócskán elegem volt. Minden vágyam egy normális élet lett volna. De már nem számított semmi. Elfogadtam mindent, és ennek megfelelően szerettem volna minden napból kihozni a legjobbat. S ez Cullenéknél sokkal nagyszerűbb volt az élet, mint azt valaha gondoltam. Mosolyra sarkalltak a megrohamozó emlékképek. Csakhogy mégis valami, illetve valaki nagyon hiányzott nekem.
Lágy szellő támadt. Hűvös és nyirkos volt, kifejezetten kellemetlen. A nap sugarai is elbújtak a susogó fák lombjai mögött, már egyáltalán nem lehetett érezni azt a kevés meleget sem, amit biztosítottak. Nagyot szippantottam a levegőből, de valami határozottan változott. Egészen más volt minden, mint mikor elindultam a háztól.
Az eső és az erdő jellegzetes illata keveredet össze. Azonban úgy éreztem, hogy egy pillanat alatt lehűlt a levegő. Fáztam, egyre jobban dideregtem. Olyannyira, hogy már vacogtak a fogaim. Lassan és bizonytalanul álltam a lábaimon, és néhány pillanattal később már egész testemben remegtem. Egyre nehezebb volt állva maradni, a hideg még jobban leszívta az erőmet. Megkapaszkodtam ugyan, de nem túl sokat segített ez sem. A lombok, a bozótok egyre gyakrabban rezdültek meg, hangosan susogtak, mintha valaki lett volna ott rajtam kívül. Először paranoiának gondoltam, majd egyre határozottabban éreztem, hogy valami figyel. Éreztem magamon az engem fürkésző szempárt. Nem tudtam, honnan les rám, de éreztem. Ettől pedig még inkább megijedtem. Egyedül, a semmi közepén nem éppen a legbiztatóbb helyzet.
Az biztos volt, hogy nem maradhatok egy helyben, mert azzal csak még inkább megkönnyítem a rám leső dolgát. Bár egyáltalán nem tudtam, mit gondoltam, hogy pont én nekiindulok az erdőnek és lerázóm a leskelődőt. Abszurd gondolat. Helyette bizonytalan léptekkel indultam el, de már az útirányt sem tudtam.
S rövid időn belül a hatalmas cseppek koppantak a vállaimra, a fejemre. Aztán egy szempillantás alatt a néhány cseppből óriási, összefüggő esőfüggöny kerekedett. Az első néhány cseppet szinte melegnek éreztem, azonban belül is átáztam, s ettől csak még inkább vacogtam. Próbáltam valahova elbújni, csakhogy ez reménytelennek tűnt. Nem lehetett semmit látni, semmit hallani. Tájékozódás pedig egyenesen képtelenséggé vált. Már ott tartottam, hogy feladom, mikor valaki megragadott, megölelt, sőt a karjaiba kapott. Próbáltam megnézni, hogy a megmentőm, azonban elvakítottak a szakadatlanul potyogó vízcseppek. A megnyugvás mégis elemi erővel söpört végig rajtam, pedig akár egy idegen karmai között is lehettem. Nem érdekelt, már nem. Lehunytam a szemem, s csak hosszú percek múlva pislogva figyeltem fel a megmentőmre, mikor már nem éreztem a vacogtató hideget.
Joseph, hát eljöttél értem? – remegett a hangom, és örömkönnyek csordultak – Kérlek, soha többé ne hagyj el! – lassan lehunytam a szemeim.



Egy lassú és egyenletes hangra figyeltem fel elsőként. Ismerős, de egyúttal idegen is volt. Másodszor az tűnt fel, hogy meleg és puha anyag ölelt át. A selymes anyag lágyan siklott, ahogy megmozdultam és a kezem végigcsúszott a finom anyagon. Az ösztöneim megsúgták, hogy újra a Cullen házban vagyok, de ekkor felrémlett Joseph.
- Joseph? Joseph? – pattantak ki a szemeim, s több megkönnyebbült pillantással találkoztam. Azonban azt a szempárt, melyet kerestem nem találtam sehol. – Joseph, hol van?
- Ever, kérlek, nyugodj meg! Joseph, nincs itt… nem is volt… - lépett hozzám közelebb Carlise.
- Akkor ki? Hogyan? – már semmit sem értettem, amit eddig biztosnak véltem egyetlen pillanat alatt omlott darabjaira. Alice odatáncolt hozzám, s szóra nyitotta volna a száját, csakhogy Edward, akit eddig észre sem vettem, megszólalt.
- Hagyjuk! Én mentem… Majd jövök… - dugta zsebre a kezeit aztán lendületesen indult kifele. – Valamikor… - vetette hátra, még mielőtt kilépett volna az ajtón. A pár percnyi monológjával elérte, hogy még csalódottabb legyek.
- Nem Joseph volt, hanem Edward… Ő talált meg átfagyva az erődbe… Ő hozott haza… - mosolygott Alice, míg én legszívesebben elsüllyedtem volna szégyenemben. – Edward volt az. – ismételgette a hang a fejemben, mire válaszul csak annyi volt: képtelenség.
- Alice, drágám, most még ne fárasszuk ki Ever-t. Pihennie kell, hagyjuk, had aludjon egy nagyot! Később még bejöhetsz hozzá! – Carlise kedvesen kérte Alice-t, aki egyetlen szó nélkül távozott, persze még az ajtóból dobott egy puszit.
- Ever, nincs semmi baj, de aludnod kell. Adok egy enyhe nyugtatót, segít elaludni, illetve infúziót kellett bekötnöm, mert nagyon legyengültél…
- Köszönöm… Köszönök mindent… - dadogtam, és a könnyeimet nyeldestem, míg kényelmesen igyekeztem elhelyezkedni, hogy a jó doktor könnyebben végezhesse a dolgát. Egészen addig, míg a Carlise el nem hagyta a szobát, nem engedtem szabad utat a könnyeimnek. Csak akkor, mikor meggyőződtem arról, hogy teljesen egyedül vagyok. Míg végül álomba sírtam magam.
Valamivel később újra az a különös érzés fogott el, valaki figyel. S visszafojtott lélegzettel nyitottam ki a szemem. Mindössze egy halvány narancsos fény szolgáltatott némi világosságot. ezért erősen hunyorognom kellett. Először fel sem fogtam, kit látok, de az egyre élesedő szemeim felfedezték Edward-ot a könyves polc előtt. Lassan mozdultam, s igyekeztem minél feljebb tornázni magam. Úgy tűnt a hideg férfi, mert valahogy képtelen lettem volna fiúvá lealacsonyítani, tanácstalanul nézett végig rajtam.
- Köszönöm, hogy nem hagytál az erdőben… - suttogtam magam elé, míg a kezeimet fixíroztam. Nem tudtam rá nézni, ahhoz túlságosan szégyellős voltam.
- Nem volt más választásom… - mondta ki, amitől megdöbbentem és egyből rá emeltem a tekintetem. Pont ebben a pillanatban nyújtózott egy, a felsőbb polcokon lévő könyvek felé. Ő mégis könnyedén lekapta azt, s már látszott a mozdulatain, hogy már iszkolna is ki a szobából. Csakhogy szerencsétlenül mozdultam és felszisszentem, ez persze megállítottam. Remegő ujjakkal nyúltam az infúziós tű felé, amely az egész kellemetlenség forrásául szolgált.
- Hagyd, majd én! – söpörte félre Edward a kezem. Megkövültem a hirtelen közelségétől, de azt tettem, amit kért. Csak arra maradt időm, hogy csodáljam. Gyakorlott mozdulatokkal és fájdalommentesen szabadított meg az elmozdult szerkezettől.
- Hogy hogy? – hosszú hófehér ujjait néztem erősen, ahogy rutinszerűen tapasztotta be a tű helyét.
- Így értek ezekhez? – kiegészítette a ki nem mondott kérdésem. - Mire nem jó, ha orvos az apád. – vonta meg a vállát, majd kifele indult. – Szólok anyának, úgyis enned kell, biztos készít valami finomat. – Ezúttal, mintha egy fokkal kedvesebb lett volna. – győzködtem magam, de hiú ábránd volt csak. Tehetetlenségemben pedig egy kósza könnycsepp gurult végig az arcomon… Pedig valami határozottan megváltozott Edward-dal kapcsolatban...



***



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése