62. fejezet - The show must go on

Sziasztok,

meghoztam a folytatást, már így is sokáig húztam az időt. Tovább nem szándékoztam táncolni az idegeken, csak annyit mondok, élvezzétek ki Rob szemszögét!
Köszönöm a komikat!

Jó olvasást és várom a komikat!

Puszi,
ZoÉ


„Van, hogy egy apróság megváltoztatja az életünket. Hirtelen, amikor a legkevésbé számítunk rá, történik valami, és új irányba indít. Olyan útra, ami csupa meglepetés. Hová érkezünk? Ez az út maga az élet. Így keressük a fényt. De hogy megtaláljuk a fényt, előbb át kell jutnunk a sötétségen.”

(Szerencsecsillag c. film)
Robert
New York, 2012.01.21.

- Egy francot mész el! – ennyit bírtam kinyögni. – Leülsz és beszélsz! – Ezerrel pörgött az agyam, de képtelen voltam felfogni a kapott információkat. Csak meredten néztem Flórát, miközben még mindig a karjaim között tartottam. Szinte felfoghatatlan volt számomra, hogy itt van, egész pontosan a kezeim között. Nem is számítottam ekkor meglepetésre és akkor még csak fel sem dolgoztam ezt a terhesség meglétét. Flóra halvány mosollyal és azokkal a bámulatos óriási szemekkel figyelt, de egyetlen szót sem szólt. – Szóval… - elengedtem és türelmetlenül vártam a magyarázatát.
- Rob… Kérlek, nyugodj meg! – megnyugtató hangon és némi aggodalommal vegyes hangon szólalt meg Flóra.
- Hogy mondhatsz ilyet? – torpantam meg. – Hogy nyugodhatnék meg? – a következő pillanatban az agyam rejtet zugából a legutóbb látott jelenet elevenedett meg, amint Franco éppen Flórát ölelgette. Ettől pedig az agyam elöntötte az indulat. – Beállítasz és közlöd, hogy terhes vagy? Hogy enyém? Közben meg kitudja kivel voltál… - nem tudtam megállni és fintorogva ejtettem ki a szavakat. Amint elhagyták a szám a vádak, kicsit nevetségesnek találtam, hiszen én sem voltam szent a külön töltött idő alatt. Legfőképp a „válásunk” utáni időben voltak kalandjaim, persze mindent megtettem annak érdekében, hogy ezek az egy éjszakás kalandok még véletlenül se derüljenek ki.
- Szerettem volna személyesen elmondani, még mielőbb máshonnan hallod vissza. Hidd el, engem is, ha nem jobban meglepett, mikor az orvos közölte! – Flóra tényleg úgy tett, ahogy kértem, beszélni kezdett, míg elsétált a kanapéhoz és leült. Azonban az feltűnt, hogy a gyanúsításom teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. Amint elhelyezkedett a kanapén folytatta a magyarázatot, de végig engem figyelt.  – Ha nincs a balesetem és Cosmo nyaggatása… - sóhajtotta, mintha valami mellékes vagy éppen jelentéktelen dologról beszélne.
- Baleseted? Te most direkt meg akarsz őrjíteni? – kis híján felrobbantam, ahogy értelmet nyert a szó jelentése. Baleset. A szívemben éles fájdalom nyílalt, már csak a gondolat is fájt, hogy akár el is veszthettem volna, anélkül, hogy tudok róla. Soha többé nem láthattam volna, soha nem ölelhettem volna és a csókjai nélkül kellett volna élnem.
- Nem történt semmi, csak megcsúsztam a jeges úton… - legyintett egyet, de ezzel nemhogy megnyugtatott volna, sőt inkább még feszültebbé tett. Majd gyorsan folytatta. - Rosszul voltam, túlságosan szédülök… - rá kaptam a tekintetem, mert feltűnt a jelen idő. - Az orvos elvégzett egy csomó vizsgálatot, vérvételtől elkezdve az ultrahangig mindent… Terhes vagyok, kisbabánk lesz…
- Nekünk? – nehezen jöttek a szavak. Flóra egyetlen vonallá préselte össze a száját, aztán hirtelen felpattant a kanapéról. Előttem termett, a kezem után kapott és könyörgően nézett rám.
- Kérlek szépen, ne kételkedj! Nincs okod rá. – kezemet szorongatta, szorongatta, mintha attól félne, hogy ellököm magamtól.
- Nincs okom? – el akartam fordulni tőle, ellépni, hogy kis távolságot nyerje, és gondolkozni tudjak, mert a közelsége annyira csábított, annyira vonzott, hogy nem is bírtam másra gondolni, csak az érintésére. Puha és selymes bőre gyengéden fedte be a kezem. A szívem egyre nagyobbakat dobbant.
- Nincs, mert rajtad kívül senkivel sem… Csak te… Te vagy az egyetlen… El kell, hogy hidd nekem! – míg Flóra beszélt, addig a kezem finoman megfordította, az ujjaimat lassan kinyitotta, míg tenyerét a tenyerembe csúszatta és végül összefűzte az ujjainkat.
- És Franco? – ahogy kimondtam a nevét egyből elengedte a kezem. - Láttam, a saját szememmel láttam, hogy megint előkerült az a féreg. – egyszerűen nem bírtam csomót kötni a nyelvemre akaratlanul is kibukott belőlem. Hiszen a kételkedésre nem kevés okom volt. Flóra egyszer már engedett neki, egyszer már bedőlt neki, akkor hogy higgyek most.
- Véletlenül találkoztunk… - Flóra ellépett tőlem. Most először láttam rajta, hogy a szavaim bántották, maga köré fonta a karjait és az ablak felé sétált. – Cosmo-nak igaza lett… - motyogta talán csak magának, de én is tisztán hallottam. - Hónapok óta nem láttam, és pont akkor bukkant fel, mikor visszajöttem New York-ba. Csakis azért jöttem vissza, hogy elmondjam neked a babát… - egy kicsit felém fordult és könnytől homályos tekintettel várta a reakcióm.  – A kicsikét, akit azon a karácsony előtti varázslatos éjszakán sikerült összehoznunk… Sem előtte, sem utána nem voltam senkivel… Csakis veled… akkor azon az éjszakán… Ne tagadd, mert te is ugyanúgy élvezted… - nem kerülte el a figyelem, ahogy Flóra bájos mosolyra húzta el a száját. Ragyogott a boldogságtól, míg én egyszerűen nem bírtam kiigazodni a saját gondolataimon, érzéseimen. Igen, igaza volt. Bámulatos éjszakát töltöttünk együtt, olyat, mint még soha. De az csak egyetlen éjszaka volt.
- Flóra én… - már nyitottam volna szóra a szám, mikor vad dörömbölés zavart meg. Titkon fellélegeztem, mert félő volt, hogy olyat mondok, amit később rendesen megbánok.
- Rob… Rob… - Dean bosszús hangja szűrődött be, míg majdnem betörte az ajtót. Oda trappoltam morogva, Flóra pedig kuncogni kezdett. – Rob, gyerünk már! El fogsz késni! Vagy mi olyan sürgős? – a következő pillanatban Dean megfagyott, ahogy felfedezte Flórát a szobában.
- Helló Dean! – intett neki Flóra kedvesen.
- Flóra! Micsoda meglepetés viszontlátni! – Dean egyből rám kapta a tekintetét, majd Flórára. Akárcsak egy teniszmeccsen ide-oda járt a tekintete.
- Megyek is, nem tartalak fel tovább. – Flóra egyből a kanapén pihenő kabátjáért és táskájáért nyúlt. – Elmondtam, amit szerettem volna… Majd egy alkalmasabb pillanatban folytatjuk…
- Csak nem képzeled, hagyom, hogy kisétálj azon a nyamvadt ajtón? – egyből utána iramodtam. – Velünk jössz! Apelláta nincs!
- Rob, ez nem jó ötlet! – Flóra ellenkezni próbált, azonban a hangjában valamiféle vágyat éreztem.
- Dehogynem! Dean mellett maradsz, és még csak meg se forduljon a fejedben, hogy elszöksz! – a testőröm nagyon igyekezett, hogy a vigyorgását elrejtse. – Hallod, Dean! Nem engedheted el! Most pedig hozom a kabátom és mehetünk!
Flóra beletörődően engedelmeskedett, és szó nélkül kísért bennünket. Míg én Flóra minden mozdulatát, minden rezdülését figyeltem, addig mindkettőnket Dean tartott szemmel. Az autóban mindegyikünk csendben volt, Flóra a várost bámulta és nagyon úgy tűnt, valamin nagyon tűnődik. Nekem is volt elég információ, amin rágódhattam volna, mégsem ment. Egyszerűen nem bírtam a tekintetem elszakítani tőle. Csodaszép volt, ilyen szépnek még nem is láttam. S valahol a szívemet melengették a szavai. - Sem előtte, sem utána nem voltam senkivel… Csakis veled… akkor azon az éjszakán… Ne tagadd, mert te is ugyanúgy élvezted… - Hogyan is tagadnám, hiszen minden magányos pillanatban az a mesés éjszaka jutott eszembe. Képtelen voltam kiverni a fejemből, ahogy törékeny testét körém fonta. Hosszú lábai édes bilincsként tekeredtek rám. Kéjes nyögéseinek a hangja még most is kristály tisztán csengtek a füleiben. A vérforraló csókjairól nem is beszélve.
- Valami baj van? – lassan fordult felém, míg én teljes mértékben belefeledkeztem a képzeltem tengerébe.
- Nem, nincs. – zavartan ráztam meg a fejem, hogy mielőbb kitisztuljon, de nagyon nem akart sikerülni.
A forgatás helyszínén már mindenki nyüzsgött, s amint megállt az autónk és kikászálódtam, egyből ketten léptek mellém. Az egyik a sminkes, a másik a jelmezekért felelős személy volt. Dean egy apró biccentéssel vette tudomásul, hogy most nem engem kell kísérgetni, hanem igen is Flórát kell őriznie. A testőröm egyből az éppen nyíló ajtóhoz lépett és segített a védencének kiszállni.
- Rob, ne bámészkodj! Irány öltözni! – parancsolt rám Jemma, akire huncutul rámosolyogtam, s ettől már el is felejtette, miért morgott velem.
Szedtem a lábaim az öltözőig, ahol a fogason már várt rám az egyenruha. Beleszuszakoltam magam, majd átkísértek a sminkbe. Út közben észrevettem, hogy jó páran összesúgtak a hátam mögött, vagy ha éppen a stábtagok mellett haladtam el, akkor abban a pillanatban megnémultak. Ha pedig feléjük pillantottam, akkor mindent megtettek, hogy elkerüljék a tekintetem. Valami nagyon sántított.
- Helló Lauren! – ültem be az óriás tükör el, hogy a profi sminkes a dolgát végezhesse.
- Robert, Robert! – a fejét csóválva vizslatott végig Lauren. – Tudod Édesem, éjszaka aludni kellene, nem pedig hős szerelmes alakítani… - hirtelen azt sem tudtam, miről beszél Lauren. – A szemeid alatti karikák mindent elárulnak…
- A karikáim az alvás hiánytól vannak, az lehet, de nem azért nem aludtam, amire te gondolsz. – magyaráztam lehunyt szemekkel, mert éppen a képemet vakolta.
- Jól van… jól van… - vidáman motyogta, míg befejezte a munkáját.
- Lauren! Miről folyik a pletyka? Kérlek, mondd el! Látom és tapasztalom, hogy a hátam mögött sugdolóznak… - kaptam el a kezét, még mielőtt elmenekülhetett volna.
- Pletyka? – kérdezett rá, mivel csak bólogattam. Kissé összehúztam a szemeimet, mire Lauren megadóan sóhajtott. – Mindenki látta a volt feleséged, hogy veled érkezett és hogy Dean olyan kitartóan őrzi… és hát tudod, elindultak a szóbeszédek…
- Ez a dolog senkire sem tartozik, csak rám és rá… Hálás lennék, ha ezt továbbítanád…
- Rob, hát itt vagy? Allen már mindenhol keres… - robogott be az asszisztensem, Kate és egyből a díszletbe navigált.
Beálltam a helyemre, s néhány pillanat után helyre ráztam a gondolataim és a jelenetre koncentráltam. Komoly és határozott figurát kellett hoznom, éppen egy letartoztatást kellett véghez vinnem. Ez még viszonylag kisebb jelent volt, de nagyon is fontos a karakterem szempontjából. Felvették egyik kameraállásból, majd újra a kiindulópontra álltunk vissza és felvették másik kameraállásból. Háromszor vagy négyszer kellett megcsinálni az adott jelenetet, mire Allen elégedetten bólogatott, és a következő beállást kérte. Lopva figyeltem a környezetem, s egyből Flórát kerestem. Tényleg Dean mellett ácsorgott, büszke mosollyal nézett rám, mikor találkozott a tekintetünk, elismerően bólintott. Aztán a rendezőnk elkiáltotta magát és már forgott is a kamera.
A következő jelenetben már Holly is feltűnt. Dögös barátnőmet játszotta, aki meglát, és a nyakamba veti magát. Többször neki kellett futni a jelenetnek, mert vagy Holly vagy én, esetleg mindketten elnevettük az amúgy komolyabb hangvételű jelenetet. A sokadik nekifutásra sikerült maradéktalanul teljesíteni a rendező elképzelését. Ekkor azonban Holly-t a sminkbe küldte, mert kicsit elkenődött a sminkje a folytonos próbálkozásban. Mosolyogva néztem utána, aztán ki akartam használni ezt a néhány percet és Flórát kerestem, de sem Őt, sem Dean nem láttam sehol.
- A lakókocsidban van… - súgta oda Kate, és egy palack vizet nyomott a kezembe.
- Kösz. – vetettem oda és a lábaimat kapkodva siettem a lakókocsihoz. Dean a járdán ácsorgott, de a képére ült aggodalom teljes mértékben összezavart. - Bent van? – lassítottam le a lépteim.
- Igen… - válaszolta rögtön Dean. - De valami nincs rendben…
Egyáltalán nem tetszett ez nekem. Félve léptem be az ajtón, s a legrosszabbra gondoltam. Flóra nekem háttal állt, és erősen kapaszkodott a pultba. Ahogy jobban szemügyre vettem, úgy vettem észre, hogy meg-megrázkódik a válla. Nem hallotta vagy nem akarta meghallani az érkezésem, mert még mindig nem fordult felém. Halkan léptem közelebb, nem akartam megijeszteni, de mivel még mindig nem fordult felém, ezért óvatosan a hátára csúsztattam a kezem. Az érintés jóleső bizsergést okozott az egész testemben, Flóra összerezzent és felkapta a fejét.
- Talán nem érzed jól magad? – lágyan ejtettem ki a szavakat, még magam is meglepődtem a hangom gyengédségén.
- Jól érzem magam? – remegő hangon ismételte meg a kérdésem, és végre megfordult. – Miért? Miért kellett magaddal hoznod? – könnyektől homályos tekintete és áztatott arca meglepett. – Hát nem válaszolsz? – elengedte a pultot, és ellépett tőlem.
- Te meg miről beszélsz? – értetlenül néztem rá.
- Nem kell értetlenkedned… Egyszerűbb lett volna megmondanod… Nem kértem, nem akartam semmit sem… - Flóra megtörölte a szemeit és határozottan felszegte a fejét. – Tudod mit, erre nekem nincs szükségem. Elmondtam, hogy babánk lesz, én teljesítettem a kötelességem… A döntés a te kezedben van… Viszont ezt nem nézem tovább, hazamegyek! Szia! – Flóra újra magára öltötte a határozott és céltudatos nő alakját, ami nagyon ismerős volt, és pokolian izgató. Csakhogy amint befejezte a mondanivalóját, már ki is lépett az ajtón.
Döbbenten álltam, próbáltam összerakni a dolgokat, és mint akit fejbe vertek úgy jó tisztességesen. Végre leesett. – Terhes… baba… kisbaba… - összeállt a fejemben minden. – Apa leszek! – a váratlanul érte felfedezésbe beleremegtek a lábaim, s a hozzám legközelebb lévő ülőalkalmatosságra rogytam el. – Apa leszek! – ismételtem hitetlenül. – Hát Rob, ezt szépen megcsináltad!
A felfedezésemet követően már csak testben voltam jelen a forgatáson. Nagyon nem akart egyik jelent sem menni, ugyanakkor az idő is elromlott. A világos, napos jelenetek helyett borult ég egyre rontotta a fényviszonyokat, és a csepergő eső is egyre inkább akadályozta a felvételeket. Allen is megelégelte, nemhogy haladunk, sőt nem is egy helyben ácsorgunk, hanem még inkább visszafele haladunk, ezért kényszerszünetet rendelt el.
- Mára befejeztük, azonban ezt a napot be kell valamikor pótolni. Szóval készüljetek úgy, amint lesz megfelelő időpont, megcsináljuk a felvételeket! – magyarázott a rendező, de nekem már rendesen mehetnékem volt. – Holnap találkozunk!
- Hova rohansz ennyire Rob? – Dean is alig bírt lépést tartani, míg a rendelkezésünkre álló autót céloztam meg.
- Flórához, muszáj beszélnem vele. – dobtam be magam a hátsó ülésre.
- Megosztanád velem is, mi a tényállás? – érdeklődött a hű testőröm. Erre a kérdésre korábban számítottam volna.
- Apa leszek… - fogkrémreklámos mosolyt villantottam. A szívem hatalmasakat dobbant, ahogy kimondtam. – Apa… érted!
- Nos, akkor azt hiszem, gratulálok!
- Kösz, Dean! – az ablak felé fordultam és csak bámultam kifele.
Egyre kisebb volt bennem a kétely a babával kapcsolatban, de az utolsó beszélgetésünk rengeteg újabb kérdést vetett fel. - Nem kértem, nem akartam semmit sem… - Ez meg vajon mit jelent? Flóra mi a fenére gondolt? – morfondíroztam el. A töprengésem azonban rémképek sorát hozták elő az elmémben.
Észre sem vettem, mennyi idő alatt értük el a toronyházat. Kipattantam és sietve indultam a megfelelő lakás felé. A portás felismert, csak biccentett felém, szerencsére nem tartott fel, mert már egyre feszültebben voltam. Türelmetlenül vártam, hogy a lift végre felérjen a megfelelő emeletre. Futólépésbe tettem meg azt a néhány lépést, ami elválasztott Flórától. Határozottan kopogtattam, de semmiféle választ nem kaptam. Újra és kicsit jobban dörömböltem.
- Jól van már! Itt vagyok, nah! – morogta egy ismerős hang. A kinyíló ajtóban Cosmo-t fedeztem fel, és nem kicsit lepődtem meg.
- Cosmo! Helló! – kicsit meglepődtem, hogy pont őt találom itt.
- Áh, Rob… valahogy sejtettem… hogy jössz… Hát, öregem ezt jól megcsináltad… - veregetett hátba, és beengedett.
- Flórát keresem… Ugye itt van? – félszegen kérdeztem, mert elég kiszámíthatatlan volt a hangulata. Az egyik pillanatban még nagyban morgott, míg a másikban mindent tudóan, bőszen bólogatott.
- Reméltem, hogy nem hozzám jöttél… - nevette el magát a vicces barátunk. – Higgadj le, addig szólók anyucinak!
Cosmo eltűnt az egyik szobába, nem igazán tudtam magammal mit kezdeni. Leülni amúgy sem tudtam, így inkább kicsit körbenéztem a lakásban. Már jártam itt, de akkor nem éppen az ismerkedéssel voltam elfoglalni. Teljes mértékben Flórára jellemző ízléssel találtam szembe magam. Teljes mértékben az Ő személyét tükrözte minden.
- Rob, egy italt? Sört? – csoszogott vissza Cosmo, de megráztam a fejem. – Oké, pár perc, míg összekapja magát… Kimegyek cigizni, lehetőleg ne öljétek meg egymást! – a hűtőből előkotort egy sört és az erkély felé menetelt.
- Rob, mit szeretnél még? – a váratlan hang felé kaptam a fejem. Flóra enyhén piros szemekkel és melegítőbe csomagolva jelet meg. A karjait maga köré fonta, mintha saját magát védené. – Azt hittem, mindent megbeszéltünk…
- Apa leszek… - bukott ki belőlem és egyből a karjaimba zártam Flórát. – Apa leszek… - ismételtem meg. – Oké, egy kicsit nehezen fogtam fel, de nem számítottam rá. – nem bírtam távol maradni tőle, így megpróbáltam megölelni.
- Mert én igen? Engem is meglepett, pedig az én testem… - vetette oda Flóra, míg kibontakozott a karjaim közül. Nem maradt meg, inkább távolabb húzódott. A kanapéra telepedett, felhúzta a lábait és a karjaival ölelte.
- Flóra természetesen vállalom a felelősséget, számíthatsz rám bármiben… A nevemre veszem, a részese szeretnék lenni, kivenni a részem mindenből… meg minden…
- Mi ez a nagy változás? – húzta el a száját Flóra.
- Ez csak természetes… Ez nem meglepő, ez a neveltetésem része… A szüleim is ezt várnák el… Az én babám…
- Nem Rob, a mi babánk! Ha jól értem, akkor a babáért megtennél mindent… De mi lesz velünk? Mi a terved velünk?


„A jó dolgoknak véletlenül, meglepetésszerűen kell megtörténniük velünk. Ha valami után nagyon vágyakozunk, úgy járunk, mint az, aki túl erősen szorít magához egy léggömböt: az álom egyszer csak kipukkan, s darabkái a semmibe hullanak.”

(Virginia Cleo Andrews)

5 megjegyzés:

  1. Szia ZoÉ!

    Igen, mi a terve Robnak???
    Amúgy nagyon-nagyon tetszett a fejezet. És a végére csak felfogta a fiú, hogy gyereke lesz. :)

    Várom a folytatást.

    Puszi:
    Elena

    VálaszTörlés
  2. oh...nekem is nagyon tetszett,végre látjuk a békülés fényét az alagút végén :):)
    viszont,annyira kiakasztó,hogy állandóan kódolva,ködösítve beszélnek egymáshoz ,nem lehetne,hogy végre a valós gondolataikkal rendezzék a kapcsolatukat??
    Cosmó ,mint mindig fenomenális volt,ahogy beszólt Robnak:
    "Hát, öregem ezt jól megcsináltad… - veregetett hátba, és beengedett."......
    jah és Rob ..... hát nem semmi volt,amikor eljutott a tudatáig,hogy apuka lesz...
    Fantasztikus lett,mint mindig és köszönjük,hogy egy nappal korábban kaptuk az új részt!!!!!!
    szia
    ancsa

    VálaszTörlés
  3. Tudom régen írtam, de az évnek ezen fele nekem nagyon húzós.....

    Nagyon nagyon tetszettek az eddigi (még nem komizott) részek .)
    Ez a mostani is isteni volt, érzem, hogy a hullámvasút felfelé megy, csak úgy lobog a hajam :)

    Nagyon várom a következő rész, mis is történik VELÜK! és csak reménykedem abban hogy a VELÜK EGYÜTT az a valóság a fikcióban :)

    VálaszTörlés
  4. ZoÉm!

    Nagyon tetszett a rész! Oda voltam értre, mint mindig! Hát arra én is kíváncsi vagyok: Mi lesz velük??? Jaj, pont itt abba hagyni! Most, hogy bírjam ki a folytatásig?
    Robunknak, megint kellett némi idő, mire leesett, hogy Apa lesz! Flóra meg biztosan azt hiszi, hogy Robnak köze van ahhoz a Holly-hoz. Hogy ezek mindig helytelen következtetést vonnak le, ha valamit látnak. Kész vagyok tőlük!XD
    Na, de most beszéljünk Cosmoról! Még ez az aprócska szereplés is zseniális volt részéről! Imádom! kell! A postára dobásos ajánlatom, még mindig áll! ;)

    Puszi, Alice :))

    VálaszTörlés
  5. Szia ZoÉm!

    ÁÁ, imádtam a fejezetet! Végre lassan kezdik elhinni, hogy mi is a helyzet körülöttük :) Bár az kiakaszt, hogy nem mondják ki egymásnak a valós gondolataikat, de az úgy túl egyszerű lenne nem? :D Cosmo-t egész egyszerűen imádtam xD Nekem is feladhatod postán! :D Az nekem is nagyon tetszett, ahogy Rob kezdte lassan felfogni, hogy apa lesz! De mi a terve???? Ugye valami jó? Légyszi, add, hogy kibéküljenek végre!!! *-*

    Szóval körömrágdosva várom a folytatást!!!!

    Puszillak! :)

    VálaszTörlés