Just the way you are 29.


A békésen alvó férfi hosszú és sűrű szempillái megrebbentek. Boldog mosoly suhant át az arcán. Kifejezetten szépet álmodott, ha lehet ilyet állítani egy bujasággal fűszerezett képekről. Nem is a hely, mint inkább a társaság volt számára a legfontosabb. Kényelmesen hátradőlt a hatalmas karosszékben, míg a ledér tündér csábítóan lejtett felé. A barna fürtök éppen úgy hullámoztak, mint a dús keblek, melyeket éppen csak elfedett a csipke. A lány izgatóan simított végig a testén, majd könnyed léptekkel közelített a felhúzott férfihez, aki kapkodva kapott a lány után, mintha attól félne, elillan előle. Az ölébe vonta, mindkettőjük vére pezsgett, és a férfi minden érintése még inkább fokozta a lány izgalmát, aki végül hátravetett fejjel vonaglani kezdett, miután a férfi megszabadította a lányt a csipkés bugyijától és magára húzta.
Eric izgalmának csúcsán ébredt, azonban a kielégületlenség nyomát hordozta magában. Minden egyes porcikája fájón kiáltott a lány után. Kellett jó néhány pillanat, míg az esze utol érte és felismerte az álmából a csábító teremtést. Már nem először álmodott vele, bár senkinek sem vallotta volna be. A férfi nagyokat sóhajtott, semmit sem csillapodott a vágya. Emiatt sem bánta, hogy abban a pillanatban egyedül van. Bár egy pillanatig végig futott az agyán, hova tűnt a felesége, majd ismét inkább a másik nőre koncentrált. Akit mindennél jobban vissza akart kapni, s éppen ezért konkrét tervvel állt elő.
Első lépésben a terve kivitelezése érdekében erőt kellett vennie, kellően uralkodjon magán. Ez azonban egyre nehezebben működött. Az álom édes pillanatai rövidesen rémképekké alakultak, hiszen eszébe jutott a múlt este és az is, hogy Jenna nem egyedül távozott az étteremből. Eric úgy gondolta, hogy csak valami töketlen félnótás az, aki nem ismeri fel Jenna adottságait, s aki nem tudna mit kezdeni vele. Aztán hirtelen ráeszmélt a férfi, hogy a világ egy hatalmasat fordult, s már egyáltalán nem ő élvezheti a remekbeszabott légyottot a lánnyal. Kínzó érzésként jelent meg benne a hiány, melyet minden áron orvosolni akart. Előkapta a mobilját és tárcsázott. Türelmetlenül várta a kapcsolást, de csak a hangposta jelentkezett. – Sípszó után tedd a dolgod! – Ennek a rövidke, ám hatásos üzenetnek köszönhetően, amit Jenna suttogott a telefonba, Eric még indulatosabban érkezett meg az irodába.
A feldúlt férfi úgy viharzott el barátja előtt, mintha láthatatlan lenne. William a szemeit forgatta, majd az aktát átnyújtotta a megnémult kolléganőnek, hogy intézkedjen, ezt követően pedig a barátja után sétált. A reggeli nyitányban valahogy igazolni látta a feltevését. William valahogy sejtette, hogy sokkal mélyebb szálakkal kapcsolódik össze Eric és Jenna, mint azt akár ők, vagy akár a körülöttük lévők gondolják. Erre akkor jött rá igazán, mikor Eric mindent kész volt feladni, a legkedvesebb időtöltését, csak azért, nehogy bajba sodorja a lányt. William tudta, hogy Eric ilyen önzetlen cselekedetet még soha életében nem tett. Soha nem volt még olyan ok, mely elérte volna, hogy a férfi lemondjon valami olyan dologról, amit annyira akart. Túlságosan is birtokló volt.
William magában rágódott, és egészen addig nem tudott napirendre térni a dolgok felett, míg édes csókok közepette Sandy ki nem szedte, mi bántja. S akkor a szeretett nőt magához ölelve, selymes bőrének csábító menedékében, fenséges illatának fogságában, s ahogy megeredt a nyelve rájött az egész nyitjára. Hangosan magyarázott, míg Sandy csak csendben cirógatta, s egyre jobban megnyugodott. Aztán forró csókokkal köszönte meg a nő odaadó figyelmét, de még mielőtt elmerültek volna a szerelemben William-nek eszébe jutott, hogy megeskesse Sandy-t. Könyörgően nézett rá, kérlelte, még véletlenül se szólja el magát Elsey előtt. Sandy nehéz helyzetbe került, azonban végül mégis beleegyezett, hogy tartja a száját.
Kopogást mellőzve, William csendbe lépett be az irodába, de a titkárnőnek meghagyta, senki se zavarja meg őket. Eric az asztala mellett állt telefonkagylóval a kezében, éppen olyan bosszúsan, mint ahogy megérkezett.
- Mi van veled, Eric? – William kényelmesen helyet foglalt a tekintélyt parancsoló íróasztallal szemben. Pár pillanat alatt felmérte a helyzetet, és levonta a helyes következtetéseket.
- Semmi. – morogta Eric, míg ahelyett, hogy leült volna a székébe inkább a hatalmas üvegfelületet tűntette ki figyelmével. Ideges volt, s emiatt inkább egy helyben tipródott. Nem bírt volna megülni a seggén.
- Látom. – vágott vissza William. – Amúgy köszönöm kérdésed, minden a legnagyobb rendben. Oh, én meg kifejezetten kipihent vagyok. Áh, Sandy-vel pedig élvezzük az új kalandokat. – William igyekezte humorral feloldani a kissé fagyos hangulatot. Azonban úgy tűnt, Eric egyáltalán nem vevő semmire. Így kénytelen volt komolyabb hangnemben folytatni a beszélgetést. - Remélem a közelgő tárgyalásról sem feledkeztél meg.
- Egyáltalán nem. – Eric egyből válaszolt, de még csak meg sem fordult. - Jenna itt van már? – megfordult és megvonta a vállát. Hidegnek akart tűnni, mintha nem lenne olyan fontos a kérdése. Csakhogy a sürgető hangsúly és a szavak mögött megbúvó indulat túlságosan árulkodó volt egy olyan embernek, aki bizony jól ismerte Eric-et.
- Eddig nem. – William elnyomta a mosolyát és nyugodta hangját vette elő, mert másképpen semmi esélye nem lett volna információszerzésre. – Mi történt? Miért fontos? – semmi válasz nem érkezett, bár a tétova csend sokkal árulkodóbb volt. - Olyan feszült és ideges vagy. Csak nem Elsey fosztott meg az élvezetektől?
- Ne légy nevetséges! – William elvigyorodott teljesen, mert most egyértelműen a régi barátja állt vele szembe. Ezt az Eric-et ismerte kisrác koruk óta, akit még a feltételezés is sért, valaki arra vetemedne, hogy megvonja őt a hőn áhított élvezetektől.
- Hogy is gondoltam, nálatok másképp mennek a dolgok. – forgatta meg a szemei William. Eljutott odáig, hogy igen is provokálni akarta Eric-et, hogy végre bökje ki, mondja ki hangosan, hogy Jenna bolondította meg ennyire.
- Ehhez az ironikus hangvételhez egy cseppet sincs hangulatom. – dühösen sziszegte Eric, de nem adta meg azt az örömöt William-nek, hogy vallomást tegyen.
- Akkor mihez lenne? Bár ahogy elnézlek, lennének ötleteim.
- Ki vele! Hadd halljam, ha annyira okosnak tartod magad!
- A vak is látja, hogy egy kiadós dugás kéne neked. Úgy fel vagy húzva, mint egy Duracell nyuszi.
- Marhaságra neked is van eszed, de inkább azt mond meg, mit tudsz Jenna-ról?
- Már vagy századszorra mondom, hogy semmit. Ma még nem futottam vele össze, nem is hívott, hogy nem jönne. Mégis igazam van, ennyire sürgős, hogy lekezeljen?
- Egyáltalán nem. Teljesen rossz nyomon jársz, máskülönben pedig nem a te ügyed.
- Akkor csak azt áruld már el, így tartod magad távol tőle?
- Nem erről van. Különben is, akarva akaratlanul is belé botlok.
- Ezt most értenem kéne. – húzta fel a szemöldökét William, kellően értetlen képet vágott.
- Nem feltétlenül. – Eric nagyot sóhajtott, és végre leült a karosszékébe.
- Kifejtenéd, akkor talán azzal is megy az idő?
- Tegnap este Elsey-vel mentem vacsorázni, és Jenna ott romantikázott Chad-del.
- Nagyszerű! Mintha még direkt sem válaszhatott volna ennél jobb embert! És most mit fogsz tenni? Sejtéseim szerint nem hagyod annyiban.
- Jól látod, még szép, hogy nem!


***
Tudtam, hogy ebből jól már nem jöhetek ki. Elkéstem, bárhogy igyekezett a taxis képtelen volt előbbre jutni az utcán. – Nagyszerű! – csattantam fel, mire a sofőr ismét végigmért rajtam. Nagyjából egy fél órás késésre saccoltam, azonban mire beértem egy órára növekedett. Idegesen topogtam a liftben, mert úgy tűnt még ez sem akar együtt működni velem. Mikor végre kinyílt a francos ajtó, akkor miért is ne pont azzal fontoskodó libával kellett összefutnom.
- Már régen elkezdődött a munka, jobban tennéd, ha betartanád a szabályokat. – fröcsögött a mérge belőle, de azért sem adtam meg neki az örömöt, hogy bármiféle reakciót elérjen nálam.
- Oké. – felemelt fejjel sétáltam el mellette, ezzel is kifejezve mennyire nem érdekel őnagysága.
- Meg legközelebb jobban megválogathatnád az öltözéked. Ez egy iroda, egy munkahely és nem pedig egy bordélyház.
- Legalább nekem van ízlésem, nem úgy, mint neked. – bájos mosolyommal fordultam meg és úgy mondtam a szemébe a véleményem. Teljesen elvörösödött és egyáltalán nem érintette jól, nem viselte jól a kritikát. A szép arcát a vastag vakolattal szó szerint elcsúfította, nem beszélve arról, hogy ő volt az, aki mindenét kipakolta a kirakatba. Egyáltalán nem vette észre, mennyire közönséges dolog részéről.
Úgy gondoltam, hogy az irodába kicsit meghúzom magam. Megnyugszom, és akkor könnyebben fogom venni a rám váró akadályokat. Bár elepedtem egy kávéért, de azt már nem mertem megkockáztatni, hogy a konyhába egy újabban kolleganővel fussak össze. Inkább a kávémról is lemondtam.
Lendületesen léptem be az irodába, ahol meglepetésként fogadott, hogy William nincs a helyén. Az asztalán felhalmozott iratok alapján már nagyon dolgozott valamin. Úgy fújtam ki a levegőt, mintha egészen eddig bent tartottam volna. Éppen csak leért a fenekem a székre, mikor megszólalt a telefonom. Kiírta a számot és így egyértelműen tudtam, ki keres. Eric.
- Igen? – emeltem a fülemhez a telefont. Tudtam, hogy ez egyáltalán nem jelent jót.
- Csakhogy beértél! – csattant fel, de meglepetésemre megkönnyebbülés csengett a hangjában. – Gyere be hozzám! Most!
- Megyek. – suttogtam a búgó hangnak.
Nagy levegőt vettem és igyekeztem felvértezni magam, mert egy összecsapásra számítottam. Emelt fővel sétáltam végig a folyosón, és mosollyal a titkárnők gyöngye előtt. Egy pillanatra torpantam meg a hatalmas ajtó előtt, majd lendületesen kopogtattam és benyitottam.
- Eric. – szenvtelen hangon szólítottam meg, míg William-nek egy halvány mosolyt is sikerült küldenem. Eric rám kapta a tekintetét abban a pillanatban, mikor beléptem. Perzselt a pillantása, tetőtől talpig végigmért.
- Éppen ideje volt, hogy megérkezz. A munkaidőd már régen elkezdődött. Mi ez az öltözet? – fintorogva ejtette ki a kérdését, míg a szemei összeszűkültek. – Mozgalmas volt az éjszaka. – nem bírta megállni megjegyzés nélkül.
- Pontosan. – dacosan vágtam rá. – És piszkosul élveztem minden pillanatát. – folytattam diadalittasan vigyorogva, mert láttam amint Eric tartása megfeszült, a kezei akaratlanul is ökölbe szorultak. – Már nem volt időm hazaugrani, különben félő, hogy be sem értem volna ma. A 22. és East street sarkán baleset volt.
- Nem kértem részletes beszámolót. Egy cseppet sem érdekel, hogyan teljesít Chad.
- Nem tennék ilyet. – emeltem magasba a kezeim.
- Nekem ennyi elég volt belőletek. Inkább visszamegyek az aktáimhoz. Ott nagyobb biztonságban vagyok. Ne szedjétek szét a házat! – William a kuncogását palástolva távozott. Egy pillanatig figyeltem a távozó férfire, mire a másik előttem termett.
- Tényleg vele töltötted az éjszakát? – reménnyel telt meg a pillantása. Tétovázásra késztetett, bevalljam-e vagy sem. – Mondd meg! Tudni akarom!
- Mi lesz jobb? – hunytam le a szemem. – A megtörténteken úgy sem tudsz változtatni. Másrészt már megmondtam, Chad az egyik barátom.
- Akkor sem akarom, hogy közöd legyen hozzá! Ahogy azt sem, hogy más férfi hozzád érjen vagy lássa a fenséges tested. – magához vont, az egyik kezével átölel, míg a másikkal megcirógatta a nyakam és az arcom.
- Hazug minden szavad. – élveztem a ténykedését, de tudtam, ez úgysem tarthat sokáig. Bár eszembe jutott, hogy ezekben a pillanatokban a felesége szenvedélyesen csalja. – És ez már csak amiatt sem lehet igaz, mert nem leszek a játékszered.
- Akkor legyél a partnerem! – olyan határozottan jelentette ki, mintha a világ legkézenfekvőbb dolgáról beszélne. A tekintete másodpercek alatt csibészes lett a vigyorával együtt.
- És mégis ezt hogy gondolod? – bontakoztam ki a karjaiból. Kellett a távolság, mert éreztem, ahogy a közelsége valamiféle mágikus erővel hat rám. Elgyengít, kocsonyássá tesz engem.
- Lesz az a nagyszabású tárgyalás. Te leszel a kísérőm, mint a személyi asszisztensem.
- Aham, de ha jól sejtem, akkor a személyi szolgáltatáson van itt a hangsúly, amit a hotelben kéne nyújtanom, mi? Mert még véletlenül sem engednél, hogy legalább meghallgassam a tárgyalást? – csattantam fel, mert tudtam, mire pályázik Eric olyan nagyon. Bosszantott a pimaszsága, karba tett kézzel az ablakhoz sétáltam. Neki hátat fordítottam, de mint kiderült ez egyáltalán nem volt jó ötlet.
- Hm, nagyszerű ötlet. – váratlanul a hátamhoz simult, erősen szorított magához, míg a nyakamon éreztem meg forró leheletét. – Ha megjelennél az oldalamon, le se vennék rólad a szemüket és teljesen kizökkentenéd őket. Nekem meg nyert ügyem lenne.
- Még véletlenül sem játszol sportszerűen! – egy finom nyögés szakadt fel a torkomból, mert Eric pokoli izgatóan játszadozott a nyakamban.
- Elkísérsz? Mit válaszolsz? – sürgetően várta a válaszom. – De másképpen is meg tudlak győzni. Beváltom az ígéretem, szívesen megduglak az irodámban, ahol, és ahogyan szeretnéd.
- Eric… - nyögtem fel, de egyszerűen egy értelmes szó sem tudtam kiejteni a számon.


***




2 megjegyzés:

  1. Szia ZoÉ!
    Nocsak-nocsak... kezd kibújni a szög a zsákból! Így William szemszögéből látva dolgokat, tényleg voltak azért úgymond kézzel fogható dolgok, amiket Eric tett Jennáért. Pontosabban a biztonságáért. Ha William-nek, ez így feltűnt és az, hogy Eric hogyan változik, és mennyit jelent neki Jenna, akkor attól tartok, hamarosan ez másoknak is feltűnik majd... :D Nagyon várom, mikor jönnek végre az első tudatos érzelmi cselekvések a galamboknál, én tuti elolvadok itt majd :D
    Nagyon tetszett a rész, várom a további fejleményeket és Chadéket is!
    További szép hetet!
    Puszi, Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Laura!

      Először is nagyon szépen köszönöm a komijaid, az előzőket és a mostanit is! Nagyon! Igyekszem továbbra is reagálni rájuk mihamarabb. Most viszont kicsit hadilábon álltam az idővel.

      Szóval... ennél a törinél kifejezetten fontos, hogy más szemszögből is megismerjük az eseményeket, mert bizony külső szemlélő teljesen másképpen láthatja a dolgokat, mint az, aki az adott helyzet cselekvő fele. William karaktere abból a szempontból is fontos, hogy a legtöbb dologban Eric másik pólusát/ellentété ábrázolja. S mivel barátok, ezért még könnyebben veszi észre a változást barátján, legyen az kicsi, vagy még kisebb.
      Jól látod, és Eric hamarosan tudatosan fog cselekedni, lassan de biztosan jön az a pillanat, mely felnyitja végre a szemét. Szerintem azt mindenki ez várja, de addig is lesznek tudat alatti véletlen, de annál árulkodóbb jelek!
      Chadék kapcsolata kicsit bonyolultabb, még ha ennek az ellenkezője látszik. Majd kiderül,miért mondom ez!
      Köszönöm a komit és hamarosan jön az új rész!

      Puszi,
      ZoÉ

      Törlés