Könyvajánló...




Meztelenül
A Blackstone-affér 1. rész
Raine Miller


„Megláttam a képet és a rabjává váltam...”




Brynne Bennett, a Londoni Egyetem ösztöndíjas amerikai hallgatója jó kislány módjára éldegél Londonban. Próbálja rendbe tenni kisiklott életét, keményen tanul, részmunkaidőben pedig fotómodellkedik. Egy nap Ethan Blackstone, a sikeres angol üzletember megveszi a lány aktképét, és rögvest magának akarja Brynne-t – vágyait gátlástalanul a tudtára adja, nem ismeri azt a szót, „nem”. Domináns természete magával ragadja, foglyul ejti Brynne-t, holott ő még egyre múltjának démonai elől menekülne. Titokzatosság lappang a kapcsolatukban, és hatalmas rejtélyek bújnak meg a háttérben.
Vajon megszabadíthatja-e Ethan a múltja terhétől Brynne-t? És hagyja-e Brynne, hogy ezt megtegye, mielőtt az újra felszínre törő múlt szelleme végleg elpusztítaná egy szép jövő esélyét?



 „Ez a kép mindent megváltoztatott. Más ember lettem, ahogy ránéztem, és vissza se tudtam változni többé, főleg miután találkoztunk az utcán azon az éjjelen. Az egész világ megváltozott körülöttem egy fénykép miatt. Egy gyönyörű amerikai lány fényképe miatt.” – Ethan Blackstone


A minap az egyik barátnőmmel éppen e-mailt váltottunk, egy találkozót szerveztünk. Aztán jó szokásunkhoz híven végül teljesen más irányba indult el a csacsogás immár telefonon. Ez azért fontos, mivel az ilyen beszélgetések alkalmával mindig egyeztetünk könyvlistákat, ki mit olvas éppen, vagy mit szeretnénk olvasni. Ekkor került szóba Raine Miller neve. Számomra teljesen ismeretlen volt ez a név és a könyve is. Így első hallásra engem nem izgán hozott lázba a dolog, míg el nem érkezett a megbeszélt találkozónk. Drága barátosném pedig meg nem lepett eme könyvvel. (KÖSZÖNÖNÖM V!)
Meztelenül – a cím láttán és a könyvet kézbe véve vegyes érzelmek kerítettek hatalmukba, legfőképp a kifejező borító láttán. (Borítóra később kitérek!) Egy újabb Szürke szerű könyvre gondoltam, ami megint a szexet helyezi előtérbe. Legalábbis a borító alapján. Az előítéleteimen átlépve, kezembe vettem a könyvet és szó szerint le sem tudtam tenni. Egyetlen délután az egész.
Engem már megfogott a Prológus. Szerintem érdekes, jó pár kérdést felvet, amire az olvasó válaszokat szeretne kapni. Pontosan emiatt a kíváncsiság miatt lapozol rögvest az első fejezethez és onnantól kezdve képtelen vagy letenni. S az első fejezet kapcsán értelmet nyer a borító és az idézetekben szereplő kép. Ezt nagyon ötletes dolognak tartom. Piros pont a borítótervezőnek!
A cselekmény szórakoztató. Tényleg van benne szex, kellő mértékben, viszont személy szerint úgy éreztem, hogy nem ez dominál. Szókimondó nyelvezete, azonban ez egy cseppet sem ront, inkább ad egy kis pikantériát a történetnek. Nekem kifejezetten tetszett a stílusa. Könnyed, gördülékeny. Brynne szemszögéből íródott a könyv, s az ő szemén keresztül ismerjük meg a többi karaktert. A szereplők fokozatosan kerülnek bemutatásra. Röviden és velősen kapják meg a jellemábrázolást, ami találó megoldás. Természetesen Mr. Blackstone brit akcentusa, vonzó külseje és a szexuális kisugárzása pontosan eltalált. DE körülötte megmarad az a titokzatosság, amit minden áron szeretne Brynne, és természetesen az olvasó is megfejteni. Ugyanakkor a talányok a cselekmény vezetésében is felfedezhetőek, mivel a múltból csak morzsákat kapunk, pedig mindenkinek megvan a maga titka. Maga a cselekmény nem túl sok időt ölel fel, mégsincs hiányérzetem. Legalábbis addig nem volt, míg újabb és újabb fejezetekbe kezdhettem.
Azonban elérkezett az utolsó fejezet, ami számomra a legtöbb izgalmat hozta. IGEN! Kiderült valami, ami végig ott húzódott meg a színfalak mögött. Csakhogy az események egyszeriben felgyorsulnak és hirtelen a könyv utolsó oldalán találjuk magunkat. Egy mesteri függő véggel...
 Nekem tetszett, egy cseppet sem bántam meg, hogy a birtokomban tudhatom ezt a könyvet.  Ajánlom mindenkinek, aki kikapcsolódásra vágyik. Ez egy érdekes sorozatnak ígérkezik, és rettentően kíváncsian várom a folytatását...
S íme a folytatás...
All in
A Blackstone-affér 2. rész

Bármennyire is van szabad választásunk, a sorsot nem lehet megváltoztatni. Aminek meg kell történnie, az így vagy úgy, de mindenképpen megtörténik...




3 megjegyzés:

  1. Én pont tegnap fejeztem be az olvasását. Egy az hogy nem tudtam letenni de a vége hát ott elszálltam, hogy lehet így befejezni nagyon tetszett. Kezdetben ahogy olvastam nekem nagyon olyan volt mint a szürkés könyvek, igaz a főszereplők személyisége kicsit más de akkor nem volt annyira élvezetes teljesen sablonos másolásnak gondoltam, de a vége felé egyre jobban tetszett és mér olvasni akarom a folytatást. Ajánlani tudom én is csak :D Megéri elolvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kolett,

      igen, egyetértek veled a végét illetően! :D DE bizakodó vagyok, hogy a folytatás jobb lesz. Úgy gondolom, hogy talán végre több dolog fog kiderülni Brynne-ről vagy éppen Ethan-ről!
      Reméljük, hogy semmi nem jön közbe és júliusba olvashatjuk a folytatást. (Legalábbis vmelyik könyves oldalon ezt láttam).

      Törlés
  2. Uhhh de jó én nem is néztem még mikor jön a folytatás,
    Jó is lesz ha végre többet megtudunk rülunk bár nekem az kifejezetten tetszett hogy lement egy teljes könyv és nem derült ki Brynne titka hogy mért is nem tudod ott aludni először Ethan-nél jó igaz volt pár utalás rá az apja részéről de nem részletesen :D

    VálaszTörlés