55. fejezet - The show must go on (part 2)

Sziasztok,

hát akkor jöjjön a fejezet 2. része. Remélem, hogy elnyeri a tetszéseteket és némi komival viszonozzátok is, mert tényleg kíváncsi vagyok arra, mit gondoltok vagy milyen tippetek lenne arra, hogyan folytatódik a töri.

Jó olvasást!

Puszi,
ZoÉ

„A veszteség vitathatatlanul hozzátartozik az élethez. Ilyenkor feltétlenül megtanuljuk, hogy nincs hatalmunk bizonyos dolgok felett, melyekről pedig azt hittük, hogy uraljuk őket. Csakhogy ezzel nem fejeződik be a dolog. Minden vég után új kezdet következik.”

(Stephanie Ericsson)
Robert
Los Angeles, 2011.10.10

Valaki türelmetlenül kopogtatott, ezzel pedig megszakította a bolondozásunkat. Alig akartam hinni a szememnek, mikor megláttam Sarah pólóját. Nem is sokáig viselhette, szépen kihámoztam belőle, s valahova a szoba sarkába hajítottam. – Még az kell, hogy Ő is Edwardos pólóban feszítsen! – Sarah ráadásul elszaladt előlem, így elmenekült pedig jól megcsikiztem volna, kegyes bosszúként. Egyre türelmetlenebbül kopogtatott valaki, míg lihegve kiabáltam az ajtónak egy „Megyek!”-et. Menet közben megigazítottam a pólóm, s igyekeztem mosolyogva ajtót nyitni.
Csakhogy a kinyíló ajtóban megtorpantam, mert hirtelen nem tudtam ébren vagyok vagy álmodom. Nagyon valószerűnek tartottam, hogy mindössze csak a képzeletem játszik velem, s Flóra alakja csak egy hallucináció vagy csak nagyon hasonlít az ajtóban álló nő Flórára. Úgy látszott, hogy tévedtem. Flóra volt az, teljes valójában. A nyakamba ugrott és forró csókot lehelt az ajkaimra. Nem tudtam eldönteni, hogy örüljek vagy ne, hiszen kész voltam elengedni és mindeddig semmi féle életjelet nem kaptam tőle, most viszont a karjaimban tartottam és mámoros csókjával üdvözölt.
- Flóra… - ejtettem ki a nevét, mert biztosnak kellett lennem benne, hogy meg tudok-e szólalni. Csakhogy a fejemben uralkodó totális káosz miatt megakadtam.
- Rob… Beszélni szeretnék veled! Megkaptam a leveled… - valahogy erre tippeltem volna, éreztem valahol, hogy a levél miatt jött el hozzám, amitől fény gyúlt az elmémben. – Talán még semmi sincs veszve!
- Rob… - hirtelen kaptam a fejem a lakosztály belseje felé. Sarah éppen ezt a pillanatot választotta, hogy előmerészkedjen.  – Rob… - Nem láttad a felsőm? Hova dobtad? – nem is én lettem volna, ha megúszom ezt a rohadt kínos helyzetet. Flóra arcából kifutott a vér, komolyan az fordult meg a fejemben, hogy úgy kell majd felkanalazni a földről.
- Nem tudom, talán ott a kanapé mögött lehet… - vontam meg a vállam. Sarah bólintott, s a megadott irányba indult. Kicsit behúztam magam mögött az ajtót, és Flóra ebben a pillanatban hirtelen megmozdult, majd pedig megremegő ajkai között suttogta el azt a néhány szót.
- Hiba volt… Hiba volt idejönnöm… - már lépett volna tovább, de még időben utána kaptam. Nem hagyhattam, hogy csak úgy kisétáljon ismét az életemből. Annyival tartozott nekem, hogy elmondja, miért pont most jött vissza.
- Flóra, most meg hova a francba mész?
- El… Nem akartam semmit sem megzavarni… - dacosan nézett rám, és annyi érzelem volt az arcán, mint még soha. Csakhogy sehogy sem értettem meg, hogy éppen most mit forgat a fejében. Már nyitottam volna a szám, de Ő megelőzött. – Menj inkább játszadozz az új játékoddal! Hülyeség volt azt hinnem, hogy… - dühösen szusszantott, miközben kiszakította magát a kezeim közül.
- Miért mire számítottál? – magabiztosan néztem a szemébe, pedig a bennem lejátszódó kettősség majdnem szétvetett. Egyrészt minden porcikám ordítva követelte magának az előttem álló nőt, viszont a büszkeségem nem hagyta magát. S nagyon úgy tűnt, ez utóbbi fogja a harcot megnyerni. Flóra kikerekedett szemei elárulták, hogy jócskán megleptem a kérdésemmel.
- Nem tudom… - mondta tétován, s talán még a megszeppent jelzőt is használhattam volna rá. – De úgy éreztem, mielőbb látnom kell téged… Szükségem van Rád! – kérlelően nézett rám, szinte meghatott az odaadó tekintetével. – A leveled teljesen meghatott és szíven ütött… Vak voltam eddig… S végig igazad volt... Franco-val kapcsolatban… - hajtotta le a fejét, teljesen megbánva beszélt.
- Sajnálom, de ez csak így akkor sem megy nekem… Megcsaltál, elárultál és elhagytál érte… S most meg csak úgy visszajönnél, mintha mi sem történt volna? Csak mert nem éppen úgy jöttek össze a dolgok vele?
- Nem, Rob, kérlek! Nem csak úgy visszajönnék, hanem kezdjünk mindent elölről! Rendbe szeretném hozni, amit elrontottam. Kérlek, csak adj egy esélyt! – lassan emésztettem a szavakat, s minden másodperc egy örökkévalóságnak tűnt. Csendben néztem Flóra szinte már kétségbeesett arcát, ahogy a válaszomra várt, csakhogy nem kétségek gyötörtek. Aztán Flóra mégis előbb szólalt meg.
- „Ha végleg elhagysz, az én életemnek megszűnik az értelme. Ha hagylak elmenni, soha többet nem látlak viszont. De hiába próbálok küzdeni ellene, csak halasztom a halaszthatatlant. Szembeszállok mindennel, hogy még egy percet eltölthessek veled, és ha ez lehetséges, akkor egész életemben érted fogok küzdeni, azért az egyetlen percért, és azért az egy kimondatlan szóért!” (P.S. I love you c. film) – a karom után nyúlt, és Flóra belém kapaszkodott. Az érintése nagyon is ismerős érzéseket kavart fel bennem. – Kérlek, akkor legyünk barátok…
- Ezt ne kérd tőlem! Képtelen lennék csak a barátod lenni azok után a felejthetetlen éjszakák után… Viszont nekem még idő kell és távolság, mert nem tudok csak úgy túllépni a dolgokon… - lassan bontakoztam ki Flóra kezei közül. – Most mennem kell…
- Rob, mikor láthatlak újra? Találkoznál velem? – most először éreztem azt, hogy Flóra minden apró fűszálba kapaszkodik, ami roppant módon tetszett, jól esett a lelkemnek és jócskán növelte az egóm.
- Esetleg néhány nap múlva… - gondoltam ki valami elfogadható megoldást. - Később hívlak még, hogy pontosítsuk, hol és mikor találkozzunk! – rábólintott, majd egy halk és beletörődő elköszönést követően a liftek fele sétált, míg én visszaléptem a lakosztályba.
- Úgy látszik, még sincs minden veszve… Az csak jelent valamit, ha Flóra eljött hozzád, nem? – mosolyodott el Sarah. – Hidd el, hogy még mindig érez valamit irántad! Elég féltékeny volt, mikor meglátott… Szóval hajrá Rómeó! – mosolyognom kellett, valahogy átragadt rám Sarah optimizmusa, bár tartani akartam magam a Flórától kért idő és távolsághoz. – Oh, sietnem kell! Ti pasik nem igazán szeretitek, ha túl sokat késünk… - kapkodta össze a holmiját a jókedvű kolléganőm. Hasonlóan tettem én is, majd egyszerre hagytuk el a lakosztályt. Sarah boldogan várta a nagy találkozást, míg én a történéseken agyaltam

„Néha azért játsszuk az elérhetetlent, hogy megbizonyosodjunk a másik érzelmeiről.”

(Tuti gimi c. film)

4 megjegyzés:

  1. Végreee.....megyünk ki a viharzónából!
    Nagyon tetszett,hogy Flóra szinte megalázkodott , már azt hittem térdre is esik Rob előtt :).Érezze át annak a súlyát ,amit tett,magával,Robbal ,a kapcsolatukkal.
    Rob így is túl engedékeny volt,már azt hittem egyszerre belemegy mindenbe.Ne tegye ..... :)Leckéztesse meg Flórát. (nagyon gonosz vagyok XD).... annál nagyobb lesz a békülés öröme.
    Szóval Sarahval most nem volt semmi,csak egy kis bolondozás????Akkor plusz pont neki...és a viselkedéséért.Belátom,nagyon is rendes a csaj.
    Kíváncsian várom a barátkozós fejezeteket :)Remélem megbeszélik a dolgokat!És talán Cosmo is segít.
    szia
    ancsa

    VálaszTörlés
  2. A fene ez rövid volt!!! Pedig én még annyira olvastam volna. A fejezet nagyon tetszett, és most elég jól meg is nyugodtam. A múltkori Flórás szemszögnél azt hittem, hogy majd sértődötten faképnél hagyja Robot, amiért látta nála Saraht. De, hogy mégis beszéltek... Na ennek igazán örültem. De legjobban Sarah viselkedése, vagyis szavai miatt. Jó volt olvasni, ahogy ösztönözte Robot, hogy nincs még semmi elveszve. :)

    Várom a folytatást!!!

    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia ZoÉ!

    Imádtam a folytatást, még ha egy picikét rövidebb is volt mint ez első fele. :) Most már tökéletes értem Sara és Rob hogyan állnak. Megnyugodtam, és hivatalosan is visszavonok minden gonosz dolgot, amit Sararól mondtam, vagy gondoltam. Kedvelem, most már tényleg kedvelem a csajt! Amúgy se tehetett róla, hogy belekeveredett ebbe az egészbe, és hibáztatni se lehet, amiért nem tudott ellenállni. ;) :)
    Örültem, hogy Flóra nem rohant el egyből, mint gondoltam, hanem Rob megállította. Büszke vagyok Flórára, amiért úgy tűnik nem adja fel, és igazán akarja azt az esélyt!

    Várom a folytatást!
    Puszi, Alice :))

    VálaszTörlés